Měna: / EUR / HUF
Vyberte jazyk: CZ SK HU EN
0 0 Kč Prázdný košík

RECEPT: Linecké cukroví babičky Marušky

Dnešní recept máme ze sešitu babičky Marušky. Zkuste a nebude se vám chtít ochutnat žádné jiné. 

RECEPT: Linecké cukroví babičky Marušky

Suroviny

Těsto
450 g hladké mouky
150 g moučkového cukru
300 g másla
2 ks žloutky
Zdobení
- marmeláda (džem) na promazání
- čokoládová poleva
- cukrové zdobení (např. květy)
- moučkový cukr na posypání
Vybavení
- vykrajovátka
- vál
- plech
- papír na pečení
Sdílet na Facebooku Poslat na e-mail

Postup na připravu

  1. Sypké suroviny smícháme v míse, poté přidáme máslo, žloutky a vypracujeme těsto.

  2. Těsto zakryjeme fólií a necháme v chladu uležet.

  3. Vyválíme těsto a vykrajovátky tvoříme požadované tvary

    Zobrazit celý postup

  4. Pečeme v předehřáté troubě cca na 180 °C 5 – 10 minut – potřeba kontrolovat (stupně a dobu pečení upravte dle typu trouby).

  5. Necháme pár dnů odležet, poté promažeme marmeládou (džemem) a ozdobíme dle zvyklostí.

Linecké cukroví nesmí chybět na žádné adventní tabuli. Když se podíváme do sešitu receptů našich babiček, zjistíme, že jich existuje mnoho. Liší se pouze drobnými niancemi. 

Z tohoto množství těsta vychází cca 150 ks lineckého cukroví.

Tip: Těsto na linecké cukroví je velice jemné a při válení se lepí na váleček a k válu, proto je lepší vložit těsto mezi dva kousky pytlíku a válet mezi nimi.

Čokoládová poleva

Cukrové zdobení (např. květy)

Vykrajovátka

Vál

Plech

Papír na pečení

Podobné recepty

Všechny recepty

Kontaktujte nás